Toa e toa

by Kletoto Trojstvo

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

    #SPF5

      name your price

     

1.
03:28
2.
3.
4.

credits

released February 10, 2016

Produced and mixed by Mista 93, mastered by VPD.
Remix is produced, mixed and mastered by Likvidator.
Kletoto Trojstvo are Finder, Odium & Mista 93. Likvidator

tags

license

all rights reserved

about

frekvencii.mk Skopje, Macedonia

Radio show, web magazine, web label.

Underground Frequencies, the medium for basement music.

contact / help

Contact frekvencii.mk

Streaming and
Download help

Track Name: Toa e toa
Упаѓаме на ритамот чистооколински,
Ние зипо, битот разлеан со боци плински,
Мински зони, пази да не нагазиш!
Ве мразам како хомофоб педери-паради
Заради вас револтот вака се буди
Ко етанол што мава во темните ноќи луди.
Разорно бушење – бум бап бурмашина,
Вршам хендикеп над вашата екипа фалична.
Затоа запази! После нас сте накази,
Расечени ко црвена лента со макази,
Сарказми, пошто смрдиме клето-старошколски
Ко екипата чиј микрофон имаше боцки.
Влези во арената ако ти си за панчови,
Забоден е битот ко Артур со мачот
И плачот на мајка ти ти ќе го чуеш
ако не престанеш глупости да блуеш!

Слушни ги зборовиве без догматска амбалажа,
Глас на вечноста е ова како грчката ваза,
Пораката на ѕидот без цензурната фасада,
склоп со битот правиме ко фузија нуклеарна!
Малигни ко метастаза, глас ко метал рапав,
Не е ха-це менталитет на алфа-мажјак,
Ниту лирика пуста ко стаза на Париз-Дакар,
Рапот е тапа и да сте црни како Барак Обама.
Замав сме старокоренски ко паган,
Вокаб во глава за ручек речник ко да јадам.
Садам антипропаганда, сме пропаста за
Летаргија на умот, антипродукт на светската влада,
Сме вирусот во општествената состојба здрава,
Против униформа плава, против поделба класна,
Против денешен стандард макар да горам на клада,
Кога клетвата ќе стигне ќе гори гарант ко квазар!

Во мозокот кратер - со лавина ќе ги попарам,
Зошто би било до пара, ги праиме каша-попара
Па се празни, ко на Тетовирање куферот
револуција оставена да тлее во вуферот.
Си ко друг никој?! За тебе Раскољников,
Си старицата со секира заколен преку битов
Злостор без казна за вашата бламажа,
Паравоена единица што прави масакар!

Омразата се кува во пеколниот казан,
За гнилежот ко интрото на Пајтон да го згазам,
За звукот назад во живот да се врати како Лазар
И да ја разурне оваа на чирот оаза.
Бегај ако доаѓаш со бедна сток фраза,
со ентузијазам ко веган пред скара,
ко викинг без брада е рапот цел сакат,
заробен во ѕидови ко бубата на...
Track Name: Toa e toa (Likvidator Remix)
Упаѓаме на ритамот чистооколински,
Ние зипо, битот разлеан со боци плински,
Мински зони, пази да не нагазиш!
Ве мразам како хомофоб педери-паради
Заради вас револтот вака се буди
Ко етанол што мава во темните ноќи луди.
Разорно бушење – бум бап бурмашина,
Вршам хендикеп над вашата екипа фалична.
Затоа запази! После нас сте накази,
Расечени ко црвена лента со макази,
Сарказми, пошто смрдиме клето-старошколски
Ко екипата чиј микрофон имаше боцки.
Влези во арената ако ти си за панчови,
Забоден е битот ко Артур со мачот
И плачот на мајка ти ти ќе го чуеш
ако не престанеш глупости да блуеш!

Слушни ги зборовиве без догматска амбалажа,
Глас на вечноста е ова како грчката ваза,
Пораката на ѕидот без цензурната фасада,
склоп со битот правиме ко фузија нуклеарна!
Малигни ко метастаза, глас ко метал рапав,
Не е ха-це менталитет на алфа-мажјак,
Ниту лирика пуста ко стаза на Париз-Дакар,
Рапот е тапа и да сте црни како Барак Обама.
Замав сме старокоренски ко паган,
Вокаб во глава за ручек речник ко да јадам.
Садам антипропаганда, сме пропаста за
Летаргија на умот, антипродукт на светската влада,
Сме вирусот во општествената состојба здрава,
Против униформа плава, против поделба класна,
Против денешен стандард макар да горам на клада,
Кога клетвата ќе стигне ќе гори гарант ко квазар!

Во мозокот кратер - со лавина ќе ги попарам,
Зошто би било до пара, ги праиме каша-попара
Па се празни, ко на Тетовирање куферот
револуција оставена да тлее во вуферот.
Си ко друг никој?! За тебе Раскољников,
Си старицата со секира заколен преку битов
Злостор без казна за вашата бламажа,
Паравоена единица што прави масакар!

Омразата се кува во пеколниот казан,
За гнилежот ко интрото на Пајтон да го згазам,
За звукот назад во живот да се врати како Лазар
И да ја разурне оваа на чирот оаза.
Бегај ако доаѓаш со бедна сток фраза,
со ентузијазам ко веган пред скара,
ко викинг без брада е рапот цел сакат,
заробен во ѕидови ко бубата на...